Joomla Vorlagen by User Reviews FatCow

2013 Dræbersnegle

Category: Historie Published: Monday, 02 March 2020 Written by Super User


Dræbersnegle i kompostbunker og urtehaver

Dræbersneglene overvintrer i kompostbunker og andre steder, hvor der er lunt og løs jord. Hvis du drysser et tyndt bælte af SnegleFri omkring disse steder, er du godt fra start i bekæmpelsen af sneglene. Et bælte rundt om køkkenhaven kan også gøre underværker og vil efterhånden gøre det muligt på ny at dyrke grøntsager i snegleplagede haver. Hvis du ikke føler dig sikker på, om der er snegle i haven, kan du afgøre det med en simpel test. Dræbersnegle elsker agurk. Hvis du lægger skiver af agurk ud i risikoområderne kan du hurtigt konstatere, om der er snegle i haven.

 

Forskellige opskrifter mod snegle fra medlemmerne:

Selv bruger vi pølsetang og saltvand eller én del tredobbelt salmiak i 10 dele vand i en forstøversprøjte. Et tryk, og sneglen dehydrerer ganske, og ganske hurtigt.


i har set flere aflivningsmetoder, men bruger selv kun at samle i gl.dåser og så skolde dem med kogende vand, de dør inden 3-5 sekunder.


Vi har også set aflivning med drys af salt og set en snegl kravle rundt efter 20 min., det er da dyrplageri.


Man kan også humant dræbe dem i fryseren, men hvem vil have salmonella og andre smitstoffer nær madvarer.


Sneglene lever af stort set alt, så kære hundeejere: Saml venligst hundens efterladenskaber op, snegle tiltrækkes af dem.

Vi vil foreslå naboerne et fælles storindkøb af Ferramol, jf. ovenfor. Så er kiloprisen nede omkring 65 kr.

Jeg bruger pølsetangsmetoden (10 kroner for en tang i Jysk Sengetøjslager) og kogende vand, men det er sindsoprivende, medens det står på.

 "Ølfælden" virker! I aftes satte jeg to små plasticspande i jorden og hældte 3/4 øl (Harboes den billige) i. Her til morgen var fanget 17 snegle i dem.

NU går vi over til kemisk krigsførelse! Vi er nogle stykker, der er gået sammen om indkøb af de første 25 kg. ferramol.

Produktbeskrivelse for SnegleFri Ferramol

Analyse: 1% Jern(III)fosfat, vegetabilier som hvedemel og blågrønst farvestof. Alle ingredienser er godkendte som fødevarer.
Virkemåde: Efter indtagelse vil SnegleFri ødelægge sneglenes evne til at optage calcium og i løbet af kort tid vil sneglen søge skjul og dø.
Udseende: Blå granulater
Emballager: 0,5 kg, 1 kg og 2,5 kg
Brugsanvisning: Udstrø granulateret hvor sneglene findes. Granulaterne skal have en indbyrdes afstand af ca. 10 cm svarende til 5 g/m2. Hvis sneglene opæder granulatet og der er flere snegle, genbehandles på samme måde. Ved massive angreb skal der bekæmpes i hele perioden fra påske og indtil første betydende frost.
Tom emballage: Kan bortskaffes med dagrenovationen.
Miljøstyrelsens godkendelse: Må kun anvendes til bekæmpelse af agersnegle og skovsnegle på dyrkede og udyrkede arealer, samt i væksthuse. SnegleFri Ferramol er også tilladt til økologisk brug.

 

Konkurrencerne er slut;
men ajourføring af oversigten over dræbte snegle fortsætter indtil videre.

Vi har fået nogle meldinger om antallet af dræbte snegle:  33.853 er det p.t. - den 29. januar 2013 11:43 - mindst blevet til hos 13 grundejere på Pæremosevej, Snogholmvej, Syvendehusvej og Torsagervej.  Det bliver p.t. 2.821 snegle i gennemsnit pr. husstand (den ene husstand har kun meldt om 2 dræbte snegle, så den husstand er nu undladt i gennemsnitsberegningen).
Antallet stiger nu kun langsomt, men vi modtager nu også kun meget få indberetninger (nogle husstande har kun oplyst tal én gang i hele perioden), så det behøver ikke at være antallet af dræbersnegle, der er i tilbagegang. Det forekommer vel i øvrigt usandsynligt, at de 12 husstande skulle være de eneste, der er plaget af sneglene.

De indberettede dræbte snegle fordeler sig således på de fire veje:

 
 
Hvis hver snegl (som nævnt mange steder) kan føre til 400 efterkommere (i medierne er også nævnt tallet 800) ville de kunne være blevet til 13.541.200; blot i et lille hjørne af Egebjerglund Syd's område! HVIS man forestillede sig, at disse efterkommere ville havde fordelt sig ligeligt på de ca. 725 husstande i "det gamle Egebjerg" ville hver husstand til næste år have haft 18.678 dræbersnegle; alene fra de 12 husstande, og der kommer velsagtens snegle andre steder fra også.

For derfor at få et endnu bedre overblik over problemets omfang og for at medvirke til sneglenes bekæmpelse har foreningen haft afholdt to små konkurrencer, der sluttede den 15. august kl. 1200. :

 

En lodtrækning om et par flasker rødvin blandt de, der jævnligt informeret os om dræbte snegle.
    Vinder af lodtrækningen blev Alice Gran Olsen, Snogholmvej 4.
alice

Derudover udlovede vi en lidt større præmie til den, der nedlagde flest dræbersnegle.
    Vinderen blev Kjeld Guldbrandsen, Torsagervej 9, med 6.214 snegle.

Vinder snegle egebjerg

Hits: 1495